Menu

NOI MASURI SI RESTRICTII

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat aseara o noua ordonanta militara, prin care se instituie noi masuri si restrictii in vederea limitarii raspandirii cu noul coronavirus, pe teritoriul Romaniei. Potrivit noului document, măsurile de izolare pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani vor fi mai permisive, dacă au nevoi medicale sau dacă trebuie să iasă din case pentru a-și îngriji animalele.

In oricare dintre situatiile mentionate, persoana nu trebuie sa aiba asupra ei o declaratie pe proprie raspundere.

O alta masura, care intra in vigoare de maine, 31 martie, se refera la montarea de catre autoritatile locale de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe.

Ministrul de interne a mai  precizat ca, pe perioada starii de urgenta, prețurile la energie, gaze, apă  și carburanți nu pot fi majorate.

De asemenea, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. Amenzile au fost si ele majorate. Astfel, persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 2000 si 20.000 de lei, iar persoanele juridice cu amenzi de la 10.000  la 70.000 de lei.

Ordonanta militara 4 aduce lamuriri si cu privire la interdicția privind circulația persoanelor într-un grup mai mare de 3 persoane, in sensul ca aceasta se aplică exclusiv circulației pietonale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>