Menu

MOBILIZAȚI DIN CAUZA INCENDIILOR

Incendiile de vegetație le dau mari bătăi de cap pompierilor buzoieni și în această perioadă, când inamicul numărul 1 ar trebui să fie noul coronavirus. Ieri, de exemplu, pompierii au intervenit, simultan, la nu mai puțin de 5 incendii necontrolate de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Cel mai mare incendiu s-a produs în comuna Berca, pe o suprafață 600 de hectare. Alte incendii s-au produs la Costești, Bisoca, Scutelnici și Vintilă Vodă.

În luna martie, pompierii buzoieni au intervenit la 57 de incendii de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, însumând o suprafață de aproximativ 1.425 de hectare. Reprezentanții ISU Buzău îi atenționează pe cetățeni că aprinderea vegetației uscate în spațiu deschis se poate face numai în anumite condiții.

Reprezentanții ISU Buzău le mai recomandă cetățenilor să anunțe la numărul unic de urgență 112 orice început de incendiu și să acorde sprijin autoritățiilor locale și pompierilor în stingerea incendiilor de vegetație uscată sau la fondul forestier.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>