Menu

CONTROALELE CONTINUĂ

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 512 de persoane. Pentru alte 1.361 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, peste 100 de jandarmi buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești, au acționat atât pentru securizarea centrelor de carantină, cât și pentru întărirea ordinii și siguranței publice, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice. De asemenea, jandarmii buzoieni au asigurat paza a 18 obiective de pe raza județului, transporturi speciale, de valori, de material medicale, precum și transporturile cu persoane duse către centrele de carantină. În urma misiunilor executate, au fost aplicate 16 sancțiuni, dintre care un avertisment scris și 15 amenzi, în valoare totală de  30.000 lei, pentru încălcarea Ordonanțelor Militare, respectiv 4 amenzi pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, în valoare totală de 1.700 lei.

Totodată, polițiștii buzoieni împreună cu polițiștii locali au   continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1.165 de persoane și nu au fost constatate abateri. Au fost aplicate însă 219 de amenzi privind nerespectarea Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 473.000 de lei.

În ultima zi, în judeţul Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 314 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 151 de polițiști locali și 48 de militari ai Ministerului Apărării Naționale.

Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate și externate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>