Menu

GĂSIT MORT ÎN CASĂ

Generalul de armată Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluției din 1989, a fost găsit mort în casa de vacanță din Sărata Monteoru. Descoperirea a fost făcută azi-noapte de un prieten, îngrijorat că bărbatul nu mai răspundea la telefon. În vârstă de 74 de ani, generalul Oană locuia în București, dar venea des la casa pe care o deținea lângă hotelul Ceres, din Monteoru. Acesta nu a mai răspuns la telefon, începând de vineri seară. Îngrijorată, soția rămasă în Capitală a rugat un prieten din comuna Merei să meargă să verifice dacă totul este în regulă. Acesta s-a deplasat la locuința bucureșteanului și a observat lumina aprinsă în baie, iar cheile și telefonul pe o masă din curte.

Speriat, bărbatul a sunat la 112, iar polițiștii au pătruns în locuință și l-au descoperit pe  genaralul în rezervă zăcând fără suflare în baie. Oamenii legii cred că bărbatul murise de mai mult de 24 de ore. Având în vedere că este vorba despre o moarte suspectă, ancheta a fost preluată de către polițiștii criminaliști. Trupul generalului Marin Oană a fost transportat la morga Serviciului Medico-Legal din Buzău pentru necropsie.

Generalul Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluției, a fost comandantul unei unități militare din București care a trimis tancuri împotriva manifestanților din București, în 21 decembrie 1989. Apoi, în seara de 22 decembrie 1989 a fost desemnat să apere Televiziunea Română de „teroriști”. În zonă s-au înregistrat mulți morți și răniți. Însuși Oană a fost rănit la un deget cu acel prilej, motiv pentru care a primit titlul de luptător în revoluție rănit. În 2012, magistrații Curții de Apel București i-au retras definitiv generalului Marin Oană titlul de „Luptător pentru Victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989”.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>