Menu

SĂRBĂTORI CU ÎNCREDERE ȘI SPERANȚĂ

Cu gândul la Dumnezeu si cu nadejdea că vor depăși cu bine teribila criza provocată de coronavirus. Așa așteaptă Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos locuitorii de la sate. În cea mai luminată noapte pentru creştini, oamenii vor fi cu gândul la minunile pe care le aşteaptă în viaţa lor, se vor ruga pentru sanatate si ca întreaga lume sa treca cu bine peste aceasta incercare.

In comuna Valea Râmnicului, in ultimele zile, autoritatile au distribuit oamenilor masti de protecție, iar strazile au fost dezinfectate corespunzator. Acum, locuitorii asteapta linistiti Invierea Domnului. Voluntarii de la fiecare biserica din comuna vor distribui la casele credinciosilor, Sfanta Pască, dar si Lumina Sfântă.

Desi este o primavara atipica, localnicii din Podgoria isi continua treburile in gospodarii si incerca pe cat posibil sa respecte masurile impuse de autoritati. In comuna au fost câteva  cazuri de persoane carora li s-au impus masura izolarii la domiciliu dupa ce s-au reintors din strainatate, însă nu au fost inregistrate cazuri de infectari cu noul coronavirus. Primarul localitatii, Marius Chiru, spune ca sătenii din Podgoria se pregatesc, acum, pentru Sfintele Pasti.

Primarul din Grebanu îi îndeamnă pe locuitorii comunei sa ramana acasa de Invierea Domnului si sa petreaca Paștele in familie.

Si in comuna Topliceni, oamenii isi duc zilele in liniste. După Sabatorile de Pasti, autoritatile intentioneaza sa dezinfecteze strazile si sa distribuie gratuit masti persoanelor varstnice si celor cu posibilitati materiale reduse.

Oamenii de la sate fac tot posibilul pentru a respecta dispozitiile si ordonantele militare. Primarii ii indeamna sa ramana in casa in continuare pentru a trece cu bine peste aceasta perioada dificila.

Autoritatile din județul Buzău le recomanda locuitorilor sa respecte toate masurile dispuse in aceasta perioada si doresc tuturor sanatate si Sarbatori luminate!

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>