Menu

ÎNCĂ O ÎMBOLNĂVIRE, UN NOU DECES

Încă un caz de contaminare cu coronavirus în județul Buzău, dar și un nou deces, al 5-lea, cauzat de COVID 19. Noul caz de îmbolnăvire a fost confirmat în Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Este vorba despre o pacientă de 61 de ani, care nu prezintă simptome specifice bolii și care a fost internată în Spitalul Municipal Rm. Sărat. Cea de 5-a persoană decedată din județul Buzău și contaminată cu coronavirus este un bărbat, de 62 de ani, confirmat cu COVID-19 pe 5 iunie, în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău. El a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a și murit, două zile mai târziu. Bărbatul prezenta numeroase comorbidități printre care diabet zaharat, AVC sechelar și boală coronariană ischemică.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 234, 136 persoane fiind declarate vindecate și externate. În prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 34 de persoane, iar pentru alte 1.680 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, polițiștii buzoieni împreună cu Poliția Locală au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1.613 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare două persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 10.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 22 sancțiuni, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea și 20 pentru tulburarea liniștii publice, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 17.000 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>