Menu

EXTERNAȚI LA CERERE

Decizia Curții Constituționale, prin care internarea obligatorie a bolnavilor COVID-19 prin ordin de ministru este o ,,veritabilă privare de libertate”, a început să-și producă efectele și în județul Buzău. Primul pacient care a cerut să fie externat, invocând exact decizia Curții Constituționale se afla internat în secția de Cardiologie a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat și a părăsit unitatea medicală la sfârșitul săptămânii trecute. De atunci și până în prezent alți peste 20 de pacienți internați în unitatea COVID din Rm. Sărat au solicitat în scris să plece acasă. Managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu, precizează că pacienții au semnat o declarație pe propria răspundere pentru a fi externați.

La Spitalul Municipal Râmnicu Sărat mai sunt internați în prezent peste 110 bolnavi. Guvernul a aprobat, astăzi, Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. Potrivit proiectului aprobat, carantina, izolarea şi spitalizarea bolnavilor de coronavirus redevin obligatorii. Cine nu va respecta noile prevederi riscă amenzi de până la 20.000 lei. Proiectul va fi transmis la Parlament spre dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>