Menu

SITUAȚIE CRITICĂ LA D.S.P.

Situație incredibilă la Direcția de Sănătate Publică Buzău! 14 angajați ai instituției au fost depistați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2. Zece dintre aceștia au fost diagnosticați cu COVID-19 în cursul zilei de ieri. Cele mai mari probleme sunt la Inspecția Sanitară, unde toți cei șase inspectori care mergeau în controale pe teren, la Buzău, au fost găsiți pozitivi. O situație critică este și la compartimentul Epidemiologie, unde toți medicii sunt infectați, iar în câmpul muncii au rămas doar patru asistenți medicali.

Informat despre situația critică de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, ieri, o scurtă vizită la sediul instituției.

Ministrul Nelu Tătaru a avansat ieri și soluţia de a detaşa la DSP Buzău personal din judeţele limitrofe, în cazul în care vor fi depistate noi cazuri.  Medicul epidemiolog Carmen Scîntei și directorul executiv al Direcția de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu, s-au externat din spital, după ce au fost depistate positive, dar mai rămân o vreme în concediu medical.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>