Menu

Social
SCANDAL PENTRU ANALIZE

Scandal in aceasta dimineata la Spitalul Municipal din Rm. Sarat. Totul dupa ce zeci de persoane, care au venit la unitatea medicala inca de azi-noapte si s-au inscris pe o lista de programari, pentru analize gratuite, au aflat cu stupoare ca vor fi reprogramate. Oamenii au reprosat conducerii spitalului ca nu au fost anuntati la timp despre faptul ca nu au fost alocate fonduri pentru analizele medicale din luna aprilie.

Spitalul Municipal Rm. Sarat primeste lunar de la Casa de Asigurari de Sanatate fonduri pentru efectuarea de analize gratuite la laboratorul unitatii medicale. Recoltarile de sange se fac doar cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Chiar daca aceste reguli sunt afisate, oamenii nu tin seama de ele. Noaptea trecuta, peste 80 de persoane au venit la policlinica si au facut propria lista de programari pentru a beneficia de analize gratuite luna viitoare. Dupa ce au pierdut o noapte intreaga, , oamenii au aflat dimineata ca nu se fac programari si ca vor trebui sa vina din nou pe 31 martie. Suparati ca au pierdut timpul in zadar, oamenii au cerut explicatii conducerii unitatii medicale. Asa au aflat ca programarile la analize au fost amanate, deoarece Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate nu a alocat inca fondurile pentru analizele din luna aprilie. Mai mult, conducerea spitalului cere oamenilor, care vor sa beneficieze de analize gratuite sa nu mai faca propriile liste de programari, pentru ca personalul medical nu va mai tine seama de ele.

Costul unui bilet de trimitere pentru analize medicale uzuale este estimat la aproximativ 100 de lei. Si luna trecuta, la Rm. Sarat, au existat pacienti nemultumiti. Pentru ca biletele de trimitere au prevazut analize mai complexe, fondurile alocate s-au terminat, iar unele persoane desi erau programate nu au mai putut face analize gratuite.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>