Menu

UN BUZOIAN, „CAMPION” LA SPARGERI ÎN BELGIA

Unul din cei mai temuți hoți din Europa este un buzoian. Super-hoțul are în ”palmares” peste 100 de furturi date în timp record.

Buzoianul Nicușor Roșculet este acuzat că a comis în Belgia nu mai puțin de 109 infracțiuni de furt, mai exact 106 furturi și trei tentative nefinalizate.  Conform autorităților din această țară, în perioada martie 2016 –  noiembrie 2019, românul a săvârșit 67 de infracţiuni de ”furt în formă agravantă”, plus alte alte 42 de infracțiuni, din care: 22 de infracțiuni de furt prin efracție și 3 infracțiuni de tentativă de furt prin efracție. Altfel spus, dădea câte cinci spargeri la fiecare două luni. Un adevărat record, spun polițiștii belgieni.

Zielele trecute, polițiștii buzoieni au efectuat percheziții la rudele și apropiații lui Roșculeț. Au fost găsite obiecte de grădinărit, biciclete, diverse ustensile, maşini-unelte, motoare pentru bărci, instrumente pentru pescuit, dar şi maşini de tuns iarba, tractoare de tuns iarba, bunuri provenite din infracţiunile comise pe teritoriul Belgiei. Acestea au fost trimise ţării solicitante, unde autorităţile judiciare vor dispune măsuri de restituire către persoanele vătămate.

Pe numele lui Roșculeț au fost emise două mandate europene de arestare, acum două luni, iar individul a fost prins în România. În urmă cu câteva zile, acesta  a decis să își retragă contestația depusă la instanța supremă împotriva sentinței penale a Curții de Apel Ploiești din 7 aprilie 2020, prin care s-a dispus predarea sa către autoritățile judiciare din Belgia.

Prin urmare, Roșculet urmează să fie predat autorităților belgiene, urmând să fie judecat. Ulterior, când va fi condamnat definitiv, el va putea alege țara în care dorește să își ispășească pedeapsa, Belgia sau România.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>