Menu

LUCRĂRI DE MODERNIZARE LA ȘCOALA NR. 11

Școala gimnazială nr. 11, cea mai mare unitate de învățământ din orașul Buzău, va deveni prima școală din România sută la sută „verde”. Lucrările de modernizare a unității de învățământ au început deja, iar în acest moment, se execută reabilitarea termică a clădirii. Din aceast an, la Școala nr. 11, energia electrică va fi furnizată cu ajutorul panourilor solare iar apa meteorică va fi colectată și va fi utilizată pentru alimentarea toaletelor.

În această perioadă, în incinta școlii de pe strada Chiristigii se amenajează și o seră de legume.

Potrivit proiectului, Primăria Buzău va aloca aproximativ 250.000 de euro pentru tranformarea unității de învățământ într-o școală sută la sută Eco.

Economia circulară produce zero deșeuri. Este un concept relativ nou și descrie un circuit economic în care, încă din faza de design, totul se proiectează în așa fel încât ceea ce intră într-un produs sau proces, se încadrează în două categorii: fie este ocomponentă biodegradabilă, fie este o componentă cu 100% potențial de reciclare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>