Menu

MĂSURI CU IMPACT ECONOMICO-SOCIAL APLICATE DE GUVERNAREA PSD

Economia a crescut, țara s-a dezvoltat, românii au avut mai mulți bani în buzunare și au dus-o mai bine. Aceasta este opinia Lilianei Sbîrnea, senator PSD, care susține că Partidul Social Democrat a avut cea mai eficientă guvernare din ultimii 30 de ani. Senatorul PSD afirmă că aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanții organismelor internaționale care monitorizează dezvoltarea României.

Potrivit Lilianei Sbîrnea, guvernarea PSD a gândit o serie de măsuri economico-sociale, astfel că Produsul Intern Brut a crescut, șomajul a coborât la un nivel minim de 3,03% în 2019, de la o rată de 4,82% în 2016, iar rezervele internaționale ale țării au crescut cu 1,2 miliarde de euro.

De asemenea, senatorul PSD amintește scăderea TVA de la 24% la 19%, scăderea TVA la alimente, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, eliminarea impozitului pe veniturile din pensii care sunt mai mici de 2000 de lei, reducerea impozitului pe veniturile din pensii mai mari de 2000 de lei de la 16% la 10%, dar și transferarea contribuțiilor de la angajator la salariat, ceea ce adus la creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul pensiilor, dar s-au responsabilizat și angajatorii în ceea ce privește plata la timp a contribuțiilor sociale obligatorii aferente fiecărui salariat.

Creșterea consistentă a salariilor corpului medical, până la niveluri comparabile cu cele din Europa Occidentală, fapt ce a diminuat exodul medicilor și asistenților medicali, venituri sporite pentru profesori, personalul din administrație, cel din sistemul de apărare și ordine publică, urmare a aplicării legii salarizării unice, dar și recalcularea pensiilor pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă sunt alte măsuri cu impact econmico-social aplicate de guvernarea PSD.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>