Menu

Social
EVENIMENT SARBATORIT

Ziua Unirii Basarabiei cu Romania – serbata si la Braila, in cadrul unor manifestari organizate de catre Platforma Unionista “Actiunea 2012”. Basarabenii si brailenii prezenti la eveniment au cantat, au spus poezii, au dansat si au lansat lampioane.

Cu ocazia manifestarilor de marcare a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Tara, Platforma Unionista “Actiunea 2012” filiala Braila a organizat o serie de actiuni menite sa marcheze acest moment. Manifestarile au demarat concomitent in majoritatatea oraselor din Romania si din Republica Moldova.

Cu aceasta ocazie, basarabenii din Braila si-au reafimat dorinta de Intregire a tarii, in contextul in care ei simt si traiesc romaneste.Organizatorii au pregatit momente artistice, prezentate de tineri basarabeni veniti la studii in Braila.In cinstea evenimentului, participantii au lansat si lampioane in culorile tricolorului.La final, toti cei prezenti, dar si cei care treceau prin zona in momentul respectiv, s-au prins in Hora Unirii.Platforma Unionistă “Actiunea 2012” este o coaliție de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania și militeaza pentru regasirea romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>