Menu

TAXĂ PE PET-URI

Alte veşti proaste pentru români. Cumpărătorii vor plăti cu 50 de bani mai mult pentru fiecare sticlă de plastic sau doză luată din magazin. Suma reprezintă garanţia pentru reciclare, sticlele de plastic putînd fi restituite, după ce sunt golite și spălate. Astfel românii vor primi înapoi cei 50 de bani achitați inițial. Atenţie însă, codul de bare de pe fiecare ambalaje trebuie să rămână intact. Doar aşa vor putea fi recunoscute de automatele din marile magazine unde cumpărătorii vor introduce ambalajele şi vor primi contravaloarea lor. În magazinele mici nu vor exista astfel de aparate, iar ambalajele vor fi preluate de casieri. Tocmai de aceea, Ministrul Mediului anunţă că asta se va întâmpla în limita posibilităţilor, pentru a nu aglomera magazinele mici.

România este codașa Europei în ceea ce privește reciclarea deșeurilor. Începând din 2021 ţara noastră va fi nevoită să plătească o taxă către Uniunea Europeană pentru cantitatea de plastic pe care o introduce pe piață și nu o reciclează. Ministerul Mediul recunoaşte că România este îngropată în gunoaie. 6 milioane tone de deşeuri ajung anual în gropile de gunoi. Potrivit Ministerului, ţara noastră reuşeşte să recicleze doar 14 la sută din deşeuri, o cantitate infimă. La solicitarea Uniunii Europene, ar trebui să ajungem la 90% în 3 ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>