Menu

MUTILAȚI DE PETARDE

Ca niciodată, de când a intrat în vigoare legea care interzice folosirea petardelor periculoase, în perioada sărbătorilor de iarnă, la Buzău, materiale pirotehnice de mare putere, achiziționate probabil de pe piața neagră, s-au folosit în exces. Dovadă că în noaptea de Revelion, pe străzile de la oraș, dar și pe ulițele satelor, petardele folosite din plin şi fără precauţie au făcut numeroase victime. În noaptea Anului Nou, opt persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, cu arsuri la mâini. Unele dintre victime au avut nevoie de intervenții chirurgicale.

Cei trei răniți care au avut nevoie de intervenție chirugicală au rămas internați în secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Județean Buzău. Celelalte victime rănite de petarde au plecat acasă după ce au primit îngrijiri medicale.

Tot la trecerea dintre ani, aproape 100 persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean acuzând diverse afecțiuni. Cele mai multe cazuri au fost de insuficiență respiratorie acută și de anemie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>