Menu

Social
FARA AJUTOARE

Au ramas fara ajutoare de la stat, pentru ca nu si-au achitat taxele locale pe anul trecut, până pe 31 martie. Este cazul a zeci de persoane, din Rm. Sarat, care beneficiaza de prestatii sociale. Comparativ cu 2014, numarul celor care au ramas fara sprijinul de la stat in acest an este de trei ori mai mare. Ei vor beneficia din nou de ajutoare in momentul in care vor demonstra ca si-au platit restantele.

La Rm. Sarat, aproximativ 450 de persoane beneficiaza de ajutor minim garantat, iar alte cateva sute primesc alocaţie de sprijin familial sau indemnizatie pentru cresterea copilului. In primele trei luni ale anului, beneficiarii trebuiau sa-si plateasca restantele la bugetul local pe 2014. Zeci de persoane nu au facut acest lucru, iar incepand cu 1 aprilie au fost suspendate de la plata ajutoarelor.Dosarele sunt suspendate de la plata pe o perioada de 5 luni, iar oamenii vor beneficia din nou de sprijinul financiar de la stat, in momentul in care vor demonstra ca si-au platit restantele.

Pentru familiile monoparentale, menţinerea platii ajutoarelor de la stat nu a fost con¬di¬tionata de obligatia achitarii impozitelor si taxelor locale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>