Menu

Social
REŢEA DESTRUCTURATĂ

Cinci percheziţii ieri în Buzău la membrii unei grupări infracţionale organizate, specializaţi în operaţiuni informatice ilegale. Descinderile efectuate de poliţiştii de la Crimină Organizată şi procurorii D.I.I.C.O.T., au beneficiat de sprijinul mascaţilor de la Poliţia Buzău.

În urma celor cinci percheziții, au fost ridicate mai multe documente, carduri bancare, un laptop folosit în operaţiuni ilegale, precum şi 23.500 de euro şi 64.900 de lei.
Din cercetări a reieşit că membrii grupării, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani, ar fi obţinut în mod fraudulos date de identificare ale unor titulari de conturi bancare din Olanda şi Germania, prin atacuri informatice cu mesaje transmise în mediul electornic, însoţite de un virus, sau mesaje nereale privind sisteme de securitate, emise în numele unor bănci. Activitatea infracţională ar fi fost direcţionată de către membri ai grupării din Republica Moldova, fiind urmată de operaţiuni frauduloase de transferuri on-line din conturile a şapte persoane din Olanda şi Germania, în conturi bancare ale membrilor grupării, din România.
Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 10.000 de euro şi 115.000 de lei, ultima tranzacţie fiind efectuată la data de 16 martie. Atunci ar fi fost retrasă o sumă de bani, în mod fraudulos, din conturile a două persoane din Germania.

Cei cinci tineri au fost conduşi la audieri, fiind cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>