Menu

Social
SARBATORI PE DATORIE

Sarbatori pe datorie pentru multi dintre batrani. Se intampla si la Rm Sarat unde zeci de pensionari se imprumuta la Casa de Ajutor Reciproc, pentru a avea ce sa puna pe masa de Paste. Chiar si asa, unii batrani nu vor avea deloc o masa bogata, pentru ca produsele traditionale sunt prea scumpe pentru buzunarul lor.

Banii tot mai putini si preturile mari sunt incercari tot mai grele si pentru pensionarii din Rm. Sarat. Din veniturile lunare, acestia isi achita facturile la utilitati, isi cumpara medicamente, iar din ce le ramane incropesc masa de zi cu zi. Este si motivul pentru care multi batrani solicita sprijinul Casei de Ajutor Reciproc pentru a avea ce pune pe masa de Paste. Chiar daca se imprumuta, putini pensionari isi vor permite sa cumpere in acest an carne de miel si alte produse traditionale. Reprezentantii Casei de Ajutor Reciproc vor acorda de Paşte şi ajutoare nerambursabile unui numar de 50 de pensionari, care au probleme de sanatate si venituri mici.

Pensionarii care au luat imprumuturi trebuie sa restituie banii in termen de 10 luni, cu o dobanda de doar 2 la suta.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>