Menu

Social
EXPERIENTA INTERESANTA

Experienta interesanta astazi pentru cativa liceeni din Buzau. Ei au vazut pe viu cum lucreaza un medic cardiolog cu aparatura de ultima generatie destinata depistarii bolilor de inima. Consultul probat pe un pacient real, a starnit interesul tinerilor pentru un domeniu de viitor.

Inima, impreuna cu arterele care o alimenteaza, reprezinta un mecanism complex ce poate sa oboseasca sau sa se imbolnaveasca odata cu inaintarea in varsta. A aflat-o astazi si un pacient din Buzau care a fost diagnosticat cu sindrom coronarian acut. O astfel de afectiune implica atat durerea pe care o persoana o simte in timpul unui atac de cord cat si dureri in piept care se manifesta in stare de repaus sau in timpul unei activitati fizice usoare. Diagnosticarea pacientului cu ajutorul aparaturii de ultima generatie a fost urmarita pe viu si de cativa elevi ai Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu din Buzau. Ei au vazut cu ochii lor ce presupune munca unui medic cardiolog chiar in Laboratorul de angiografie si cateterism cardiac. Multi liceeni au fost cuceriti de munca medicilor si sunt decisi sa urmeze o astfel de specialitate dupa absolvirea liceului. Din 2010, Laboratorul de angiografie si cateterism cardiac de la Spitalul Judetean Buzau ofera posibilitatea unor metode de investigatie moderne pe langa metodele traditionale de investigare noninvaziva. Metodele bazate pe cateterism castiga tot mai mult teren in practica medicala ca metoda moderna de investigare si tratament.

Vizita elevilor de la Laboratorul de angiografie si cateterism cardiac a avut loc in cadrul proiectul ,Scoala altfel” care se desfasoara in acesta saptamana.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>