Menu

„PATRIA USTUROIULUI”

Buzăul îşi menţine poziţia de lider naţional în ceea ce privește suprafaţa cultivată cu usturoi. Specialiștii susțin că este un efect al „Programului de susţinere a producţiei de usturoi”, prin intermeiul căruia cultivatorii primesc sprijin financiar substanțial din partea statului. Valoarea ajutorului de minimis care se acordă beneficiarilor este de maximum 3.000 euro pe hectar.

Usturoiul atrage tot mai mulţi producători, nu doar la Râmnicelu, ci și în alte zone din județ,  aşa că suprafaţa ocupată creşte de la an la an.

Mai mult, cercetătorii buzoieni de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă au omologat un soi de usturoi valoros, recuperat de la locuitorii comunei Râmnicelu, considerată „patria usturoiului”, care ar putea deveni brand naţional. Este vorba despre usturoiul „Benone”, soi botezat după numele marelui interpret de muzică populară, născut la Siriu. Acest soi de usturoi a ajuns deja pe rafturile unor supermarketuri din țară.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>