Menu

Social
VANATORUL DE COMORI

Pasiunea pentru comori ii aduce satisfactie dupa satisfactie. Este vorba despre un barbat dintr-o localitate din apropierea municipiului Rm. Sarat care, la inceputul anului, a gasit 11 monede de argint de pe vremea dacilor. Vanatorul de comori nu s-a oprit aici iar recent a facut o noua descoperire. Chiar in ziua de Florii, cu ajutorul detectorului de metale, el a gasit, intr-o padure, 50 de monede turcesti de argint, din perioada 1780-1790.

Ionel Manea are 36 de ani si locuieste intr-un sat din apropierea municipiului Rm. Sarat. La inceputul acestui an, cu ajutorul unui detector de metale, barbatul a gasit 11 monede de argint de pe vremea dacilor. Chiar daca pe piața colecționarilor de artă aceste monede ar fi valorat o avere consistentă, tanarul a decis sa le predea Muzeului Județean Buzau. El a continuat insa sa caute comori, iar de Florii, intr-o padure din zona comunei Pardosi a gasit alte monede de argint. Si nu doar cateva, ci o adevarata comoara: nu mai putin de 50 de monede cu o greutate totala de 1,4 kg. Barbatul a curatat toate monedele de pamant, iar ieri le-a predat la Muzeul Judetean Buzau. Acestea au fost expertizate si s-a stabilit ca au o vechime de peste 200 de ani. Incantat de descoperirile sale, in doar cateva luni de la inceputul anului, tanarul este decis sa continue vanatoarea de comori.

Barbatul care a gasit monedele dacice din argint, dar si pe cele turcesti va fi recompensat cu 30 la suta din valoarea evaluării.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>