Menu

Social
CONTROALE PENTRU SIGURANTA

Controale preventive si confiscari de marfuri, inainte de Paste, in pietele agro-alimentare din Braila. Politistii, impreuna cu inspectori de la Protectia Consumatorului si Directia Sanitar Veterinara, ii verifica pe comerciatii de carne, peste, oua si produse lactate, pentru a se asigura ca acestia nu profita de aglomeratia dinainte de sarbatori, pentru a vinde marfa stricata sau fara acte. Desi comerciantii sustin cu totii ca scot la vanzare marfa de cea mai buna calitate, verificarile facute au dovedit ca nu este intotdeauna asa.

In aceasta perioada, in toate pietele agro-alimentare din municipiul Braila si din judet au loc controale, pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati de comert ilegale,sau cu produse alimentare stricate, care pun in pericol sanatatea cumparatorilor. In urma verificarilor au fost confiscate peste doua tone de legume, 250 bucati produse de panificatie, 180 de oua, aproape 100 de kg de produse alimentare, 30 litri de alcool si bauturi racoritoare si 40 de kg de carne de vita si miel, in valoare totala de 6.500 de lei.
Cumparatorii spun ca verificarile sunt binevenite, fiindca li s-a intamplat sa cumpere alimente alterate.Comerciantii sustin cu tarie ca au numai marfa buna si spun ca sunt oricum verificati periodic.

Pana acum, politistii braileni au aplicat 31 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 138.000 de lei, si au intocmit 10 dosare penale, dintre care 4 pentru evaziune fiscala.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>