Menu

Social
AJUTOR PENTRU RROMI

Francezii intind o mana de ajutor comuntatilor de rromi din judetul Buzau. Oficiul Francez pentru Imigratie si Integrare si reprezentanţii Prefecturii şi Consiliului Judetean Buzău au semnat un acord pentru reintegrarea rromilor repatriaţi din Franţa. Scopul acestei colaborării este de a reduce din numărul persoanelor de etnie romă care se află pe teritoriul Franţei.

Consiliul Judeţean şi Prefectura Buzău au semnat, ieri, cu Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare, o convenţie pentru sprijinirea rromilor care se reintorc voluntar din Franţa. Oficiul Francez pentru Imigratie si Integrare doreşte să ajute comunitatile de rromi prin programe de reintegrare sociala si prin includerea copiilor acestor familii in sistemul de invatamant.Autorităţile buzoiene nu au nicio obligaţie financiară în proiectul implementat alături de Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare, însă şi-au luat angajamentul că vor asigura partea logistică. Daca se reintorc in Romania, persoanele de etnie rroma vor primi de la francezi un ajutor financiar care porneşte de la 300 de euro şi poate ajunge chiar la 8000 de euro.

Singura obligatie a persoanelor selectate in vederea reintegrarii este sa fie serioase si sa aleaga din timp o activitate careia considera ca ii pot face fata pe o perioada indelungata. Deja, in Romania, acest program pilot functioneză în 5 judete ale ţarii: Alba, Bihor, Dolj, Mehedinti si Timis. Spre exemplu în Mehedinţi şi Dolj 66 de persoane s-au reîntors în ţară de bunăvoie.In 2010, sute de persoane de etnie rroma au fost repartiate din Franta in Romania. Neoficial, in judetul Buzau, se afla peste 32 de mii de rromi.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>