Menu

Social
INCEP LUCRARILE

Subiect important în campaniile electorale din ultimii ani, podul de peste raul Buzau, de la Vadu Paşii, închis circulaţiei rutiere în urmă cu 10 ani, intră în reabilitare. Podul proiectat de Anghel Saligny va suporta lucrari de consolidare in valoare totala de 26,76 milioane de lei.

Cel de-al doilea pod din România proiectat de Anghel Saligny, după cel de la Cernavodă, va fi reabilitat în perioada următoare. Este vorba despre podul de peste raul Buzău, de la Vadu Pasii, monument istoric cu o lungime totala de 344 de metri. Din cauza inundaţiilor din ultimele decenii, care l-au şubrezit, din 2005 pe pod mai este permis doar traficul pietonal. Navetiştii din trei comune din apropierea municipiului Buzău sunt cei mai afectaţi, deoarece trebuie să facă un ocol de 10 km ca să ajungă în oraş. Aceştia vor scăpa însă de acest chin în viitorul apropiat. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău au demarat procedurile de stabilire a dirigintelui de şantier pentru refacerea podului.

Podul construit la sfarsitul secolului al XIX-lea va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltarii, investitia ridicandu-se la 26,76 milioane de lei. Termenul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a podului de la Vadu Paşii este de doi ani şi jumătate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>