Menu

Social
PROTEST CU OI

Protest inedit astăzi în faţa primariei din Cilibia, in judeţul Buzău. O fermieră din localitate şi-a dus oile la păscut în curtea instituţiei supărată că primarul nu-i mai lasă animalele pe izlazul comunal. În acestă situaţie mai sunt şi alţi fermieri din localitate.

Doamna Ioana are peste 250 de mioare, dar şi vaci. Şi-a înfiinţat ferma în Cilibia anul trecut iar în acest an s-a trezit că nu mai are dreptul să-şi ducă oile la păscut pe izlazul comunal. Asta deoarece Consiliul Local permite doar fermierilor mai vechi să folosească păşunea localităţii. Disperată că n-o să-şi mai poată hrăni animalele, fermiera şi-a dus astazi turma în faţa Primăriei din Cilibia. În semn de protest, ciobanii angajaţi la ferma femeii au îndemnat oile să pască iarba din faţa primăriei.Ciobanii spun ca riscă ca mioarele să moară de foame, dacă nu vor fi lăsate să pască pe izlaz. În acestă situaţie sunt şi alţi fermieri din aceeaşi localitate.Oamenii îl acuză pe primar că el face legea în acestă localitate. Primarul din Cilibia spune că păşunea nu este suficientă pentru toţi fermierii din localitate. Din acest motiv, Consiliul Local a permis doar vechilor fermieri să folosească păşunea.

Proprietarii de animale din Cilibia îşi pun acum toate speranţele în prefectul judeţului Buzău, căruia îi vor cere sprijin în rezolvarea problemei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>