Menu

Social
PELERINAJ LA CRUCILE SFINTE

La manastirea Dervent, din judetul Constanta, sute de pelerini din toata tara au ajuns inca de azi noapte pentru a fi prezenti la marea sarbatoare de astazi. Credinciosii au venit sa-si caute vindecarea la cele doua cruci de piatra din manastire, la icoana sfintei fecioare Maria si la izvorul sfintului Apostol Andrei, crestinatorul romanilor. Despre cruci se spune ca au crescut natural din pamint. Una pentru inchinaciune si vindecarea oamenilor si cealalta, pentru tamaduirea animalelor bolnave.

Pelerini din toata tara au strabatut de sute de kilometri pentru a ajunge la Manastirea Dervent ca sa primeasca binecuvantarea la Izvorului Tamaduirii. Sarbatoarea este cinstita in prima vineri de dupa Invierea Domnului. Mai intai credinciosii au participat la slujba de seara, iar apoi s-au inchinat la crucile sfinte, precum si la moastele sfintilor Epictet si Astion.La miezul noptii, pelerinii au pornit apoi catre Izvorul Tamaduitor, acolo unde un sobor de preoti a oficiat o slujba speciala, chiar sub cerul liber. Unii au dormit peste noapte in masini pentru ca astazi de dimineata sa poata fi prezenti din nou la slujba.

Astazi Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie, începând cu ora 9.00 iar mai apoi clerul și credincioșii au mers în procesiune, la Izvorul Tămăduitor, unde a fost săvârșită slujba de sfințire a apei, Aghiasma mică.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>