Menu

Social
AGLOMERAȚIE LA CARDIOLOGIE

Avalanșă de prezentari si internări la secția de cardiologie a Spitalului de Urgență din Ploiești. Medicii spun că vremea capricioasă le agravează starea cardiacilor, mai ales că variațiile de temperatură au fost și de peste 20 de grade. Din cauza aglomerației, medicii sunt nevoiți să facă internări de o zi, pentru stabilizarea pacienților, și asta pentru că nu mai au paturi în care să-i cazeze.

Schimbarea bruscă a vremii le-a dat batai de inimia cardiacilor. Dacă acum cateva zile erau și 27 de grade Celsius, vremea s-a răcit însă brusc, iar temperaturile măsurau în acestă dimineață, la Ploiesti doar un grad. Așa se face că astăzi, toate cele 60 de paturi ale secției de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, erau ocupate. Cei mai multi dintre pacientii cu probleme cardiace spun că s-au simțit rău din cauza schimbărilor bruște ale vremii.Medicii se asteapta ca numarul internarilor sa mai creasca. Pentru că este singura secție de cardiologie din județ, cadrele medicale fac față cu greu numărului mare de pacienți. Așa că au sfaturi pentru acestia, tocmai pentru a nu mai ajunge la spital.

În acest moment în Prahova sunt înregistrați peste 60.000 de cardiaci cronici. La capitolul medicilor specialisti situatia este si mai alarmanta. Secția de cardiologie de la Spitalul Județean are prevăzute în organigramă 9 posturi, însă doar 4 medici angajați.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>