Menu

Social
IN FEBRA PREGATIRILOR

La malul marii hotelierii si patronii de terase se pregatesc sa dea marea lovitura in vacanta de 1 mai. In unele unitati de cazare camerele sunt rezervate mai bine de jumatate, iar la terase, administratorii dau zor sa termine treaba, tocmai ca minivacanta sa nu-i gaseasca nepregatiti.

In aceste zile, hotelierii de pe litoral au intrat în febra pregătirilor. Peste 35.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în weekend-ul de 1 Mai. Toata lumea vrea sa deschida chiar inainte de 1 mai daca se poate. Camerele sunt aproape gata, iar preturile par sa fie si ele pentru toate buzunarele.

In Mamaia la majoritatea teraselor se munceste de zor. Se zugraveste, se face curatenie, se spala pavelele…nimeni nu are vreme de pierdut. Plajele nu sunt inca pregatite si din loc in loc pot fi vazute gramezi de piatra si nisip, plus utilaje de constructii, care muncesc la reabilitarea litoralului. Preţurile pentru minivacanţa de 1 Mai sunt de la 60 de lei pana la 150 de lei de persoană pe noapte, în funcţie de numărul de stele al unităţii hoteliere. Astfel, pentru un hotel de două stele, o persoană va plăti pentru o noapte în medie 60-70 de lei pe noapte, pentru trei stele intre 80 si 100 de lei, iar pentru patru stele – 100-150 de lei de persoană pe noapte.

La deschiderea sezonului estival, in Stațiunea Mamaia va avea loc tradiţionala paradă a maşinilor de epocă, motocicliști și vehicule offroad. Nu se stie sigur insa daca va mai fi organizata si o paradă a carelor alegorice.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>