Menu

Cultural
UN ALTFEL DE TEATRU

Implicarea civica, dezbatuta intr-un mod inedit, la Liceul de Arta „Hariclea Darclee” din Braila. Subiecte de actualitate legate de schimbarile care se impun in educatie le-au fost prezentate elevilor sub forma unui spectacol de teatru realizat Social Act Theatre din Galati, in parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent. Piesa a fost special creata pentru a reflecta preocuparile, nelinistile si asteptarile adolescentilor si are la baza o cercetare facuta in orasele in care se deruleaza proiectul – respectiv Galati, Braila, Slobozia si Focsani.

Spectacolul ACT LIKE SCHOOL urmareste atitudinea elevilor, parintilor si profesorilor, fata de educatie si fata de modul in care se deruleaza procesul educational in Romania. In cadrul piesei de teatru, personajele actioneaza in sensul schimbarilor necesare, dar raman blocate intr-un cerc vicios, unde nu isi regasesc interesele si scopurile. Intrebarile si dilemele acestora sunt, de fapt, cele ale adolescentilor din ziua de azi. Spectacolul este unul de teatru social, care ridica intrebari de interes pentru elevi, parinti si profesori si isi doreste sa trezeasca, in final, constiinte. Profesorii considera ca este necesara aceasta constientizare civica in randul elevilor, dar si a cadrelor didactice, care trebuie sa inteleaga ca schimbarea se face prin fiecare dintre ei.

Braila este al doilea judet unde este prezentat acest spectacol de teatru social, iar in zilele urmatoare va fi vizionat de elevi din mai multe licee locale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>