Menu

Social
UN CEAS CIUDAT

Un ceas public instalat într-un parc din Buzău a devenit celebru peste noapte. Şi asta datorită orele afişate, toate în cifre romane, cu o singură excepţie, ora 4, inscripţionată cu patru linii. Un astfel de ceas ciudat mai există şi în Gara din Caracal, oraşul minunilor.

În parcul Marghiloman din municipiul Buzău un ceas montat chiar în faţa Vilei Albatros a stârnit imediat nedumerirea trecătorilor. Şi asta din cauza numerotării orelor de pe cadran. Dacă toate celelalte ore sunt afişate cu cifre romane, ora 4 este o excepţie: este inscripţionată cu 4 linii verticale. Alţi trecători nu au sesizat anomalia, pentru că nu au observat nici ceasul. Ceasul este plasat chiar în centrul Complexului Marghiloman, obiectiv cultural recent reabilitat. Muncitorii care au lucrat la modernizarea complexului spun ca ceasul ar fi fost adus tocmai din India.

Noua reprezentare grafică a cifrei 4 se poate observa îndeaproape şi în gara din Caracal, oraşul minunilor. Orele ceasului din Gara Caracal sunt indicate atât cu cifre romane, cât şi cu cifre arabe.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>