Menu

Social
AFACERE CARE PRINDE ARIPI

Carnea si ouale pasarilor crescute in curte sunt mai bune decat cele din magazine. O spun gospodarii, din zona Ramnicului, care cumpara pui de gaina, de rasa mixta sau de carne, din productia unei ferme, din Rm. Sarat. Chiar daca se chinuie sa-i creasca, oamenii sustin ca efortul merita. Carnea de pui este gustoasa si frageda, iar ouale adunate din cuibare sunt multe si sanatoase.

Magazinele din Rm. Sarat, care vand pui de gaina, de carne sau de rasa mixta, sunt tot mai aglomerate in aceasta perioada. Inca de dimineata, oamenii se aseaza la coada si asteapta sa cumpere pui de numai o zi, pe care ii vor creste in gospodarii. Unii recunosc ca de la un an la altul investesc tot mai mult in pui. Oamenii, care au crescut pui in propriile gospodarii, spun ca este nevoie de bani, munca si atentie pana cand pasarile se fac mari. Rasplata este insa pe masura: carnea este mai buna decat cea cumparata si in plus se aleg si cu oua.  Ferma care vinde pui de gaina si de rata are tot mai multe solicitari de la an la an, iar primavara afacerea cu pasari merge ca pe roate. Cei care cumpara pui de o zi primesc si indicatii cu privire la hrana ori la vaccinurile pe care trebuie sa le faca pasarilor.

La Rm. Sarat, un pui de gaina, de o zi, de carne se vinde cu 3,5 lei, iar unul mixt cu 3 lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>