Menu

Social
INAPOI IN SPITAL

Au fost reangajate pe aceleasi posturi, fara a mai da concurs. Este situatia asistentelor medicale, pensionate fortat in urma cu un an, carora un ordin dat de Ministerul Sanatatii le-a permis sa revina la munca. La Rm. Sarat, sapte din cele noua asistente, pensionate in 2014, s-au intors deja la serviciu.

In urma cu un an, noua asistente de la Spitalul Municipal din Rm. Sarat au trebuit sa plece acasa, odata cu punerea in aplicare a ordinului dat de Ministerul Sanatatii, potrivit caruia acestea trebuiau sa iasa la pensie la 60 de ani. La momentul respectiv, unele dintre cadrele medicale au acceptat cu greu situatia si chiar au insistat sa vina in continuare la serviciu, desi contractele lor de munca incetasera. In luna februarie a acestui an, asistentele au primit insa o veste buna: se pot reangaja pe aceleasi posturi, fara a mai sustine concurs. La Rm. Sarat, cele mai multe asistente pensionate in 2014, au revenit la serviciu. Asistentele medicale au fost reangajate in unitatea medicala, pe baza unei cereri catre conducerea spitalului, in care au trebuit sa specifice ca au fost pensionate, în perioada 24 aprilie – 15 mai 2014. Revenirea acestora a dat peste cap bugetul alocat pentru cheltuielile de personal, din cadrul spitalui. Chiar si asa, conducerea unitatii medicale considera ca reangajarea asistentelor este binevenita.

Asistentele medicale isi desfasoara activitatea in baza unor contracte individuale de munca, incheiate pe perioada determinata, pana la implinirea varstei de 65 de ani.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>