Menu

Social
COPII CU COPII

Devin mame la varsta cand ar trebui sa se joace cu papusile. Este cazul tot mai multor fetiţe din judeţul Buzău care devin mame la varste fragede. Alarmant este si faptul ca multe astfel de minore nu sunt in evidenţele medicale şi nu au beneficiat de consultaţii de specialitate.

In judetul Buzau, numarul cazurilor de fetite devenite mamici la varste fragede a crescut alarmant in ultima perioada. Daca in trecut, cele mai multe dintre tinerele mamici erau de etnie rroma, acum raportul s-a echilibrat. Varsta tot mai scazuta a mamelor nu este singura problema. Foarte multe dintre fetiţe nu sunt in evidenta medicala, nu au beneficiat de consultatii de specialitate, de un regim adecvat perioadei de graviditate sau analize.

Numai anul trecut, 10 fetite din judetul Buzau sub 15 ani au adus pe lume copii, iar alte 250 de tinere cu varste 15-19 ani au devenit si ele mamici.

 

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>