Menu

Cultural
NOAPTE MAGICA LA MUZEU

Noaptea Muzeelor la Braila a fost una magica. Au spus-o mii de braileni care au invadat sectiile Muzeului in noaptea de 16 spre 17 mai. Programul pregatit de organizatori a vizat mai multe spatii din oras, in care s-au desfasura expozitii, vizionari de filme, recitaluri de muzica clasica, conferinte, lansari de carte si programe artistice variate, care i-au incantat pe toti cei prezenti.

Actiunea intitulata “Noatea Muzeelor” a scos din casa, pe inserat, mii de familii din Braila, care au profitat atat de programul variat pregatit de organizatori, cat si de faptul ca au putut vizita gratuit toate sectiile Muzeului de Istorie. Bunici, parinti si copii, deopotriva, au fost interesati de colectiile de patrimoniu, dar si de filmele prezentate, de lansarile de carte si de programele artistice sustinute de minoritatile entice din Braila. Toti vizitatorii au spus ca si-ar dori ca astfel de actiuni sa fie organizate mai des. Conducerea Muzeului Brailei s-a declarat incantata de afluxul mare de vizitatori inregistrat intr-o singura zi. Totodata, reprezentantii acestuia spun ca in spatiile expozitionale se impune o igienizare de amploare, activitate pe care o vor incepe cat mai curand.

De 11 ani, publicul romanesc se bucura de o noapte in care muzeele din toata tara isi deschid portile cu evenimente si expozitii speciale pentru a celebra alaturi de alte mii de institutii similare din Europa Noaptea Muzeelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>