Menu

Cultural
EXPOZIŢIE INEDITĂ

O expozitie inedita, organizata in cadrul Noptii Muzeelor, a atras si la Rm. Sarat sute de vizitatori. Oamenii au trecut pragul muzeului, abia redeschis, dupa restaurare, si au admirat artefacte cu o vechime de pana la 7.500 de ani. Unele exponate nu au putut fi însă vazute de vizitatori, pentru ca au fost acoperite cu o panza neagra, in semn de solidaritate cu protestul organizat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania.

Sâmbătă noaptea, Muzeul Municipal din Rm. Sarat a fost deschis până după miezul nopții, în cadrul Nopții Muzeelor. Sute de oameni însoţiţi de copii sau nepoti au fost impresionati de artefactele din colectia ,,Descoperiri pe Valea Ramnicului, izvoare arheologice si numismatice,,. La muzeu au venit si persoane din afara orasului. Unii vizitatori au ţinut sa vada monedele vechi, de care sunt pasionati. Printre vizitatori s-a aflat si Ionel Manea (13,42) vanatorul de comori din zona Ramnicului. O parte dintre monedele descoperite de acesta  au fost expuse la Noaptea Muzeelor. Muzeul Municipal Rm. Sarat participa pentru al 8-lea an consecutiv la Noaptea Muzeelor, iar de la un an la altul numarul vizitatorilor e tot mai mare. O parte dintre piesele expozitiei organizate la muzeul din Rm. Sarat nu au putut fi insa admirate de vizitatori.

Protestul trage un semnal de alarma cu privire la riscurile care planeaza asupra muzeelor, in conditiile in care in ultimii 10 ani, peste 100 de muzee au pierdut sau sunt in pericol sa-si piarda cladirile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>