Menu

Social
MAI PUȚINE, DAR NOI

De luna viitoare, pe străzile din Buzău vor circula mai puține microbuze, dar mai noi. Aceasta este condiţia obligatorie impusă de Primărie la licitaţia traseelor pentru transportul în comun din municipiu. În urma acestei măsuri, numărul microbuzelor ar putea ajunge la jumătate.

Primăria Buzău va organiza licitația celor 8 trasee pentru transportul în comun cu maxi-taxi, pe 9 iunie. O condiție obligatorie impusă în caietul de sarcini firmelor participante este ca microbuzele să fie cât mai noi, pentru a asigura un confort sporit călătorilor. După licitaţie, numărul de autovehicule va scădea de la 110, câte circulă în prezent, la aproape 60. De asemenea, Primăria are în vedere ca transportul cu autobuzele societății Transbus să devină gratuit pentru toţi locuitorii municipiului, și nu numai.

O asemenea măsură ar constitui o lovitură grea pentru patronii firmelor de maxi-taxi. Transportatorii privaţi se tem că, odată cu aplicarea gratuităţii pentru transportul în comun cu autobuzele, numărul de călători cu maxi-taxi va scădea substanțial.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>