Menu

Social
Situaţie alarmantă la Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgență Buzău

Un singur doctor este angajat cu normă întreagă şi munceşte peste program, după ce la începutul lunii cel de-al doilea medic a trecut pe jumătate de normă. În ciuda concursurilor de angajare şi a facilităţilor promise candidaţilor, niciun cadru medical nu s-a arătat interesat de acest post. Conducerea spitalului caută acum medici din Republica Moldova dispuși să lucreze la Buzău.

La Secţia Oncologie a Spitalului Județean Buzău îşi desfăşurau activitatea, până nu demult, doi medici, însă unul dintre ei a renunţat, de la îneputul lunii, să mai muncească cu normă întreagă în spitalul de stat. Este vorba despre medicul Pompilia Băileşteanu  care şi-a înaintat demisia începând cu data de 1 mai 2015 şi mai activează deocamdată doar cu jumătate de normă. Secţia mai este deservită de oncologul Alexandru Vasilescu,  care este forţat să lucreze peste zece ore pe zi. Situaţia pare una fără ieşire, după ce la ultimul concurs organizat de Spitalul Judeţean pentru ocuparea unui post de medic oncolog nu s-a înscris niciun specialist. Nici prima de instalare, echivalentă cu un salariu pe o lună, sau banii de cazare, în valoare de 1.000 de lei pe lună, nu i-au atras pe posibilii candidaţi.

Din cauză că medicii români nu se arată interesați să lucreze la spitalului din Buzău, conducerea celei mai mari unități sanitare din județ intenționează, în perioada următoare, să se deplaseze în Republica Moldova, pentru a găsi medici dispuși să lucreze la Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>