Menu

Politic
CONDAMNAT CU EXECUTARE

Florin Colgiu, finul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristi Bîgiu, a fost condamnat la închisoare cu executare. Sentinţa Tribunalului Călăraşi prevede 3 ani şi 4 luni de detenţie dar sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Deocamdată, Colgiu rămâne în arest la domiciliu, până la pronunţarea definitivă.

La termenul de saptamana trecuta, Florin Colgiu, finul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău Cristi Bîgiu, şi-a recunoscut faptele în dosarul de luare de mită în care era judecat împreună cu naşul său. Florin Colgiu, trimis in judecată pentru complicitate la luare de mită în formă continuată şi tentativă de spălare a banilor, a fost astazi condamnat la închisoare cu executare. Potrivit deciziei instanţei, Florin – Mădălin Colgiu va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 4 luni închisoare, având de executat în total 3 ani şi 4 luni închisoare. Sentinţa mai prevede interzicerea pe 1 an a exercitării unor drepturi, inclusiv acelea de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Instanţa mai dispune confiscarea sumei de 6.500 lei de la Florin Mădălin Colgiu şi obligă inculpatul către stat la plata sumei de 7.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care 6.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în faza de urmărire penală.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşt, în termen de 10 zile de la comunicare. În aceste condiţii, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, va fi judecat singur într-un nou dosar format la Tribunalul Călăraşi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>