Menu

Cultural
INCEPE FESTIVALUL VEDETEATRU

Buzaul devine pentru o saptamana capitala teatrului romanesc. Este vorba despre cea de XI1-a editie a Galei Vedetelor „Vedeteatru”, festival national organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzau. De-a lungul festivalului, pe scena teatrului din incinta Muzeului Judeţean, recent renovat, buzoienii vor putea admira atât nume noi în lumea teatrului, cât şi actori cunoscuţi, precum Gheorghe Visu, Dorina Lazăr, Adela Mărculescu sau Andi Vasluianu.

În cadrul festivalului VedeTetaru, timp de o saptamana, buzoienii au ocazia sa vada pe scena Teatrului “George Ciprian” actori de prima mana ai scenei romanesti, care vor juca in nu mai putin de sapte spectacole, dar si tineri actori, care vor participa la sectiunea „Vedeta de Maine”. Ediţia din acest an a Festivalului “VedeTeatru”, de la Buzău, va incepe sambata seară. ”Scenograful vedetă” este tema ediţiei din acest an a festivalului. În afara pieselor din secţiunea oficială, în program se regasesc şi spectacole pentru copii. Anul acesta, spectoacolele de teatru vor fi jucate in noua sala a Teatrului „George Ciprian”, din incinta Muzeului Judetean. Printre tinerii actori prezenti la Gala Vedetelor se numara si Ana Bianca Popescu, castigatoarea în acest an a premiului UNITER pentru Debut. O sectiune speciala a festivalului este „Bucuria ochiului din ureche”. Este vorba de auditiile de teatru radiofonic, gazduite de Biblioteca Judeteana unde intrarea este libera iar la celelalte sectiuni, preturile variaza.

Festivitatea de premiere a ediţiei din acest an a festivalului VedeTeatru va avea loc pe 13 iunie, cu spectacolul “Visul unei nopti de vara”, de Tudor Muşatescu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>