Menu

Social
LA MANA PLOII

Noi muncim, insa vremea nu tine deloc cu noi. Asta spun plini de mahnire cultivatorii de usturoi din comuna buzoiana Ramnicelu. Dupa ce anul trecut ploile abundente, grindina si mana au diminuat productia de usturoi, acum culturile sunt afectate de seceta. Oamenii se roaga sa ploua pentru ca in lipsa apei, nu se va face nimic.

Comuna buzoiana Ramnicelu este cunoscuta pentru culturile de usturoi si ceapa intinse pe sute de hectare de teren. Cat e ziua de mare, oamenii trudesc pe camp pentru ca la vara sa aiba o recolta bogata. Munca lor nu este insa de-ajuns, daca vremea nu tine cu ei. Anul seceta si-a spus cuvantul, iar pamantul este uscat si plin de crapaturi. Mai mult, usturoiul si ceapa nu au crescut asa cum ar fi trebuit. Cum in zona nu exista sisteme de irigatii, oamenii se roaga sa ploua pentru ca in lipsa apei, munca lor va fi in zadar.

Indiferent de vreme, oamenii spun ca vor continua sa-si munceasca pamantul, pentru ca au investit sume importante in infiintarea culturilor de usturoi. Bazinul legumicol din comuna buzoiana Ramnicelu este recunoscut in tara pentru productiile de usturoi si ceapa.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>