Menu

Cultural
A INCEPUT VEDETEATRU

O sala arhiplina a intampinat, sambata seara, deschiderea celei de a XII-a editii a Festivalului National de Teatru de la Buzau, „VedeTeatru”. Festivalul de teatru de la Buzau continua pana sambata 13 iunie, cu numeroase spectacole și evenimente culturale de exceptie, găzduite de Teatrul George Ciprian, Cafeneaua Artiştilor si Biblioteca Judeteană.

Anul acesta, după o perioadă în care a fost găzduit de Sala de spectacole a Consiliului Judetean Buzau, festivalul Vedeteatru s-a reîntors pe scena recent renovată a Teatrului „George Ciprian”. Spectacolul sustinut de actorii Teatrului Mic din Bucuresti, „Vania si Sonia şi Masa si Spike”, de Christopher Durang, a deschis cea de-a XII-a editie a festivalului. Timp de o saptamana, buzoienii au ocazia sa vada la Teatrul George Ciprian actori de prima mana ai scenei romanesti, care vor juca in sapte spectacole, dar si tineri actori, care vor lua parte la sectiunea „Vedeta de Maine”.

La această ediţie participă actori de la şapte teatre din ţară, studenţi-actori de la două universităţi, precum şi artişti de la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi.
Festivitatea de premiere va avea loc sambata, 13 iunie, cu spectacolul “Visul unei nopti de vara” de Tudor Muşatescu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>