Menu

Social
RESTANTE RECUPERATE

Tot mai multe primarii acorda facilitati fiscale cetatenilor, pentru a-i determina sa-si plateasca restantele. In comuna buzoiana Valea Ramnicului, in 2014, persoanele care si-au achitat in totalitate datoriile au fost scutite de plata penalitatilor. Mai mult, cele care nu au avut bani sa-si plateasca integral debitele, au putut face un plan de esalonare a acestora. Oamenii au profitat de facilitatile fiscale, iar incasarile la bugetul local au fost pe masura asteptarilor.

In urma cu un an, in comuna buzoiana Valea Ramnicului, a fost demarata o actiune ,,din poarta-n poarta,, pentru recuperarea restantelor din taxe si impozite. Angajati ai Primariei, au mers zilnic pe la casele oamenilor, pentru a le aduce la cunostinta datoriile pe care le aveau catre institutie. Pentru a-i determina pe oameni sa plateasca debitele, autoritatile le-au acordat facilitati fiscale. Astfel, cetatenii care si-au achitat in totalitate restantele au beneficiat de scutirea suta la suta a penalitatilor. Multi rau-platnici au inteles cat de mult ii avantajeaza facilitatile fiscale acordate de Primarie, si-au achitat datoriile, iar incasarile la bugetul local au inceput sa creasca. Asa se face ca autoritatile din Valea Ramnicului au recuperat mare parte din restantele cetatenilor.

Si alte administratii buzoiene au de recuperat sume colosale din restantele inregistrate de cetateni. In multe cazuri acestea ajung chiar la executarea silita a datornicilor.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>