Menu

Social
SPRIJIN PENTRU PRODUCATORI

Micii producatori de legume si fructe trebuie sprijiniti si incurajati, pentru ca produsele autohtone sunt mult mai bune decat cele aduse din import. O spun clientii care cumpara frecvent legume si fructe românești de pe tarabele din piete. Acestia sunt atrasi atat de gustul bun al produselor, cat si de preturile accesibile, care pot fi negociate cu vanzatorii.

In ultimele săptămâni, pe tarabele din piețe au aparut tot mai multe legume si fructe din producția autohtona. Daca unii vanzatori sunt producatori si aduc marfa din propriile solarii, altii cumpara produsele din zone legumicole renumite in tara. Indiferent de unde sunt aduse, rosiile, pastaile, castravetii sau ardeii romanesti atrag ca un magnet cumpărătorii. Oamenii spun ca au așteptat cu nerăbdare să se facă legumele si fructele românești, pentru că cele aduse din străinătate nu au niciun gust. Mai mult, produsele de la noi au prețuri accesibile, iar producatorii autohtoni trebuie incurajati sa-si vanda marfa.

În prezent, un kilogram de roșii se vinde la Rm. Sărat cu cel mult 5 lei, castraveții costă 1 leu kg, iar ardeii 5 lei. În ceea ce privește fructele, cireșele costă aproximativ 5 lei kg, iar capsunile 6 lei. Prețurile legumelor ar putea sa ma scada în perioada următoare, peentru ca tot mai multi producatori vor scoate la vânzare produse din propriile gospodării.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>