Menu

Social
INTEPATI DE CAPUSE

Sute de buzoieni care au iesit la iarba verde ori s-au plimbat prin alte locuri pline de vegetatie au avut parte de o surpriza neplacuta: au fost intepati de capuse. Medicii epidemiologi avertizeaza ca sezonul de activitate intensa a capuselor este in lunile de vara.

De la inceputul anului si pana in prezent, au fost intepate de capuse peste 190 de persoane din judetul Buzau, care au ajuns imediat la urgente. Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Buzau, trei dintre pacienti au fost suspectati ca au contactat boala Lyme sau febra butonoasa. Din fericire, niciun caz n-a fost confirmat cu aceste boli transmise de capuse.

Medicii epidemiologici atrag atentia celor care au fost muscati de capusa sa se prezinte de urgenta la o unitate medicala unde insecta sa fie indepartata de pe piele de catre un specialist.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>