Menu

Social
ATENTIE LA TOXIINFECTII

Caldura favorizeaza aparitia toxiinfectiilor alimentare. Este avertismentul medicilor, care la debutul fiecarui sezon cald se confrunta cu astfel de imbolnaviri, cauzate de alterarea alimentelor. Cele mai multe toxiinfectii se trateaza cu un regim alimentar adecvat, dar si prin administrarea de antibiotice.

Consumul de produse, care contin microorganisme, de tipul bacteriilor, virusurilor si parazitilor, provoaca toxiinfectii. În timpul verii, din cauza temperaturilor crescute, astfel de microorganisme se înmulţesc extrem de rapid în alimentele perisabile. Totodata, tentaţia de a ceda ispitei şi de a cumpăra de la vânzătorii ambulanţi alimente este foarte mare, iar riscul de a consuma un produs contaminat creste considerabil. Medicii recomanda si atentie sporita la termenele de garantie ale produselor pe care le cumparam si mai ales la conditiile in care sunt pastrate si preparate acestea. Persoanele cu un sistem imunitar scazut sunt cele mai predispuse la toxiinfectii.

In cazul toxiinfectiilor, simptomele, precum diareea, greaţa, vărsăturile şi durerile abdominale, apar de obicei la cel putin 12 de ore dupa ingerarea alimentelor contaminate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>