Menu

Cultural
CONCERT IN PLOAIE

Concert memorabil aseară, la Buzău, al legendarei trupe britanice Jethro Tull. Pe o ploaie torențială, Ian Anderson și colegii săi le-au oferit fanilor, unii veniți din București, Brașov sau Constanța, un spectacol de două ore, din care nu au lipsit hiturile care i-au consacrat.

Ploaia rece i-a descumpănit la început pe spectatorii veniţi să asculte Jethro Tull. Atmosfera s-a âncălzit însă brusc odată cu apariția rockerilor pe scena din Parcul Tineretului. Concertul a început puțin după ora 20, cu un Ian Anderson energic și neobosit, cu nelipsita-i vestă și al său flaut care l-a făcut celebru în toată lumea. Fanii, mulți dintre ei trecuți de prima tinerețe, au putut asculta cele mai bune și mai cunoscute piese Jethro Tull, care au făcut istorie, precum „Aqualung”  sau „Living in the Past”, dar și melodii de pe cel mai recent album, „Homo Erraticus”.

Jethro Tull reprezintă un fenomen unic în istoria muzicii. Amestecul de hard rock, folk, blues şi versuri cu un aer general de profunzime, nu i-a împiedicat să obțină 11 discuri de aur și 5 de platină. Înființat în anul 1967 și condus de Ian Anderson, grupul și-a rezervat un loc aparte în istoria muzicii. Pe parcursul lungii cariere, Ian Anderson și Jethro Tull au lansat 30 de albume, vânzând peste 60 de milioane de copii în toată lumea. După 3.000 de concerte în zeci de țări, Jethro Tull au rămas aceiași artiști care au reușit să scrie istorie în peisajul muzical.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>