Menu

Social
ZIUA RROMILOR

Muzica lautareasca, dansuri in costume traditionale, gratare pline cu fripturi si multa voie buna. Asa au petrecut sambata, tiganii din zona Rm. Sarat, de Ziua Internationala a Rromilor. Acestia spun ca toleranta si respectul ar trebui sa fie la loc de cinste atat in zilele de sarbatoare, dar mai ales in restul timpului.

Sambata, Caravana Rromilor a colindat toate comunele din zona Ramnicului, iar ultima oprire a fost in oras. In spiritul traditiei, tiganii au vrut sa sarbatoreasca asa cum se cuvine Ziua Internationala a Rromilor. De la petrecere nu au lipsit muzica traditionala, fripturile, berea si vinul. La asa o sarbatoare, voia buna a stat la loc de cinste.

Si capii romilor au petrecut cum se cuvine, dar si-au adus aminte si de problemele etniei. Ziua Internationala a Rromilor a fost organizata la Rm. Sarat cu sprijinul autoritatilor locale, dar si a reprezentantilor Consiliului Judetean Buzau. Artisti de la Centrul Judetean de Cultura si Arta au cantat pentru rromii care si-au petrecut ziua la Rm. Sarat.

8 aprilie a fost desemnată ca Zi Internatională a Romilor, în cadrul unui congres al romilor desfăsurat la Londra în 1971.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>