Menu

Social
MINI-VACANȚĂ CU RECUPERĂRI

Bugetarii se pregătesc de o noua minivacanţă de patru zile,  între 12 şi 15 august. Guvernul a declarat ziua de 14 august, ca zi liberă, pentru a face legatura între weekend și ziua nelucrătoare de 15 august, când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. Ziua de 14 august va fi recuperată, totusi,  în regim de program normal, în data de 19 august 2017   sau prin prelungirea programului de lucru, cu o oră în plus.

Guvernul a decis să ofere bugetarilor o noua mini – vacanţă de patru zile. Având în vedere faptul că marţi 15 august, când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, Executivul a decis ca şi ziua de luni 14 august să fie liberă. Bugetarii vor avea astfel liber pe 12, 13, 14 şi 15 august. Ultima minivacanţă primită de bugetari in acest an a fost de 5 zile, în perioada 1 – 5 iunie. Ziua de 14 august va fi, totusi, recuperată. Daca unii angajați vor recupera aceasta zi sâmbăta urmatoare, pe 19 august 2017, alții vor sta in plus o oră peste programul de lucru, pană pe 25 august.

Până la sfârşitul anului, românii mai au patru zile nelucrătoare: 30 noiembrie  – Sfantul Andrei; 1 decembrie – Ziua Naţională a României si prima zi si a doua zi de Crăciun. Potrivit legii, zilele libere nu vor fi acordate la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Salariaţii, care lucrează în aceste unităţi, precum şi în unităţile sanitare care vor asigura asistenţa medicală de urgenţă, vor beneficia de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Angajaţii care nu pot primi zile libere, din motive justificate, vor de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>