Menu

Social
ÎNAPOI, ACASĂ

Şi-au revăzut oraşul natal, s-au reîntâlnit cu oameni pe care îi cunoşteau, dar nu îi mai văzuseră de ani de zile şi au trăit momente de neuitat. Este cazul mai multor râmniceni, stabiliţi de ani buni în diverse colţuri ale ţării dar şi în străinătate, care au revenit în oraşul natal, la cea de-a treia ediţie a întâlnirii râmnicenilor la ei acasă. Evenimentul a fost unul plin de surprize, emoţii şi bucurii.

Intalnirea celor care s-au nascut si au crescut la Rm. Sarat, dar acum locuiesc in diferite orase ale tarii, a avut loc in sala mare a Primariei. La eveniment au participat edilii, dar si consilierii locali, in fata carora invitatii s-au prezentat rand pe rand. Printre cei care au revenit acasa i-am intalnit si anul acesta, pe medicul chirurg Alexandru Nicolau, pe poeta Passionaria Stoicescu, dar si pe Stefan Mustatea, un ramnicean stabilit in Canada.

Pentru toti cei reveniti acasa, organizatorii au pregatit numeroase surprize. In Parcul Central a cantat o fanfara militara, asa cum se intampla in vremurile de altadata. Ramnicenii reveniti acasa si-au amintit cu emotie de perioada adolescentei si s-au bucurat din plin de momentele frumoase. Toti ramnicenii reintorsi acasa spun ca de fiecare data vin cu mare drag in orasul natal si revad cu multa emotie locurile in care au crescut. Ei se bucura ca orasul s-a modernizat in ultimii ani.

Participantii la emotionanta intalnire au avut parte de multe surprize pregatite de organizatori. Au mers la Centrul Cultural, unde au vizionat un scurt documentar intitulat ,,Cladiri de altadata,,, dar si la o mustarie, unde au degustat vinuri asezonate cu pastrama si carnati. Ei recunosc ca s-au simtit extraordinar ,,la ei acasa,,.

Organizatorii evenimentului, care a devenit deja o traditie, sunt bucurosi, ca de la un an la altul, intalnirea ramnicenilor la ei acasa aduna laolalta tot mai multe persoane care s-au nascut si au crescut aici, iar acum duc cu mandrie numele Ramnicului mai departe. Toti participantii au continuat petrecerea intr-un cadru restras. Acolo au depanat amintiri si au promis ca vor reveni acasa si la intalnirea de anul viitor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>