Menu

Administrativ
INVESTIȚII DE AMPLOARE

Investiții de amploare vor fi realizate la Rm Sărat din fonduri europene și elvețiene. Lucrările vizează asfaltarea a 40 de străzi din cartierele mărginașe, reabilitarea a două instituții de învățământ, construcția a 112 locuințe pentru tineri, dar și modernizarea sistemului de iluminat public.

Invitat la TV Sat, în emisiunea “Presa liberă trecere”, primarul municipiului Rm Sărat, Sorin Cîrjan, a prezentat bilanțul acestui an, dar și stadiul viitoarelor proiecte de dezvoltare ale orașului. Edilul afirmă că în prezent sunt aprobate proiecte în valoare de 30 de milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale. Cele mai importante investiții în infrastructură vizează reabilitarea de rețele de apă, canalizare și gaze, dar și asfaltarea a 42 de străzi din cartierele Barasca, Alecu Bagdad, Slam Râmnic și Anghel Saligny.

Primarul din Rm Sărat precizează că, până în prezent, nu a fost posibilă asfaltarea anumitor străzi din cauze financiare. Un alt proiect important, cu fonduri elvețiene, în valoare de 1,34 milioane de euro, va face posibilă modernizarea sistemului de luminat public.

Alte două proiecte importante vizează reabilitarea Colegiului Național Alexandru Vlahuță și a Școlii gimnaziale “Doctor Ilie Pavel”. Nu în ultimul rând administrația locală va demara lucrări de amenajare a unor parcuri din cartierele mărginașe, dotarea ambulatoriului din Spitalul municipal, reabilitarea căminului Liceului Agricol, dar și construcția a 112 locuințe pentru tineri, în cartierul Costieni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>